Start van de Haagse Dominicus  
Home > Thema's > Kerk zijn > Liturgie > Start van de Haagse Dominicus

1/1/10

Haagse Dominicus, een oecumenisch initiatief, viering op 25 april 2010

 

Onder de titel Adembenemend nieuw  werd op 30 januari 2010 in Den Haag een Lieddag gehouden. Het programma bestond uit liederen van onder meer theoloog/dichter Huub Oosterhuis, liederen van de Amsterdamse Dominicus en van de tekstdichters en componisten van het Nieuw Liedfonds. De liederen kwamen terug in een afsluitende vesperdienst. Deze vesper was tevens de start van een serie van zes vieringen van de Haagse Dominicus.  

De vieringen vinden plaats in de Lukaskerk, Om en Bij 2 te Den Haag. Op zondag 28 maart staat het thema 'Leren vliegen' centraal, Mensenkinderen (Palmpasen). Om 10.30 uur begint de viering, waarin Theo Haitjema e.a. voorgaan namens de voorbereidingsgroep. Vanaf 10.00 uur bent u welkom om in te zingen.  Zanggroep Lukas-Ekklesia verzorgt de muzikale ondersteuning. Kinderen van jong tot oud zijn welkom. Na afloop is er tijd voor koffie en ontmoeting.

De Haagse Dominicus is een open oecumenische christelijke geloofsgemeenschap. Zij willen een gemeenschap zijn voor jong en oud, met en zonder kerkelijke achtergrond. Zij ondersteunen elkaar in het zoeken naar geloof met een eigentijdse liturgie. Dat doen zij met aansprekende liederen en teksten en het delen van brood en wijn. De Haagse Dominicus zoekt naar verdieping en verheldering van de fundamentele vragen van mens en samenleving, waarbij de Bijbel richtinggevend is.

Kijk ook op www.haagsedominicus.nl.

 


Reactie plaatsen

Reglement

  • Alle reacties worden vr publicatie door de redactie beoordeeld. Wij behouden ons het recht voor reacties te weigeren of in te korten zonder opgaaf van redenen.
  • Een inzending mag maximaal 1000 tekens bevatten en moet goed leesbaar zijn.
  • Lees andere inzendingen zodat u in uw reactie niet in herhaling vervalt maar nieuwe argumenten geeft. De reactie moet inhoudelijk zijn en iets waardevols toevoegen aan het artikel. Dus bijvoorbeeld geen agressief taalgebruik.
Naam  
E-mailadres  
Plaats  
Uw reactie  
Gebruik maximaal 1000 tekens. U hebt nog 1000 tekens tekens.
Captcha  
   

Terug naar "Liturgie" | Naar boven

Disclaimer
EnglishDeutschFrancaisEspanol