Kleine Geloofsgemeenschappen / Huisgemeenten  
Home > Thema's > Kerk zijn > Inculturatie > Kleine Geloofsgemeenschappen / Huisgemeenten
Mededeling
1/9/10

(persbericht)

Kennismaken met:

Kleine Geloofsgemeenschappen / Huisgemeenten

Zo heet een groep van acht tot twaalf mensen die eens in de drie weken een middag of avond bij elkaar komt om zich te bezinnen, een schrifttekst of tekst van een inspirerende schrijver met elkaar lezen, levenservaringen delen en om te bidden. Er groeit verbondenheid, vooral in de dagelijkse beleving van het geloof in alles wat je doet en laat. Deelnemers voelen zich verrijkt. Zij ervaren in het gesprek met elkaar dat hun geloof wordt verdiept en opnieuw vitaal wordt.

Deze nieuwe vorm van geloofsbeleving en geloofsverdieping is in Afrika, Azië en in de Verenigde Staten ontstaan. Men spreekt daar van Small Church Communities. Arthur Baranowski is er zo’n dertig jaar geleden mee begonnen. De laatste jaren zijn zulke groepen ook in ons land aan het ontstaan, o.a. in Lelystad en Deventer

Op zaterdag 30 oktober, 14.00 – 16.30 uur, kunt u kennismaken in de Benedictushof van de Abdij van Egmond met deze vorm van geloofsbeleving en ontmoeting.  Marianne Baijens, die een project van deze geloofsgemeenschappen leidde,  informeert over de kracht van zo’n groep, de stappen om daartoe te komen en de valkuilen.. Enkele leden van een Kleine Geloofsgemeenschap uit Lelystad vertellen van eigen ervaringen.

N.B. Als het gewenst wordt, organiseert Benedictushof een vervolgbijeenkomst.

Kosten: € 5, - 

Aanmelden: benedictushof@abdijvanegmond.nl  (met vermelding van postadres) of stuur een berichtje naar Sint-Adelbertabdij t.a.v. Peter Denneman, Abdijlaan 26, 1935 BH Egmond-Binnen


Reactie plaatsen

Reglement

  • Alle reacties worden vóór publicatie door de redactie beoordeeld. Wij behouden ons het recht voor reacties te weigeren of in te korten zonder opgaaf van redenen.
  • Een inzending mag maximaal 1000 tekens bevatten en moet goed leesbaar zijn.
  • Lees andere inzendingen zodat u in uw reactie niet in herhaling vervalt maar nieuwe argumenten geeft. De reactie moet inhoudelijk zijn en iets waardevols toevoegen aan het artikel. Dus bijvoorbeeld geen agressief taalgebruik.
Naam  
E-mailadres  
Plaats  
Uw reactie  
Gebruik maximaal 1000 tekens. U hebt nog 1000 tekens tekens.
Captcha  
   

Terug naar "Inculturatie" | Naar boven

Disclaimer
EnglishDeutschFrancaisEspanol