Advertentie voor een nieuwe hoofdredacteur rk-kerkplein.org  
Home > Thema's > Kerk zijn > Andere onderwerpen "Kerk zijn" > Advertentie voor een nieuwe hoofdredacteur rk-k...
Mededeling
14/11/11

Advertentie voor een nieuwe hoofdredacteur rk-kerkplein.org

 

De website rk-kerkplein.org bestaat nu ruim vijf jaar met het doel om katholieke schrijvers te stimuleren deel te nemen aan het publieke debat in Nederland, met name ook op ‘kerkgevoelige’ thema’s. Daarnaast wil het tegelijk een bron zijn voor kritische katholieken om zich op deze en andere voor hun geloof belangrijke onderwerpen te herbezinnen en er verder over door te denken.

De redactie van rk-kerkplein.org bestaat uit een kernredactie van drie personen en enkele redactiemedewerkers voor ondersteuning. In verband met de wens van de huidige hoofdredacteur om zijn taak aan een jongere kracht over te dragen, zoekt het bestuur van de Stichting Kerk Hardop een nieuwe

Hoofdredacteur (m/v)

met de volgende

Taken

  • U zet samen met de andere leden van de kernredactie de inhoudelijke koers uit van de website en geeft leiding aan het proces van verdere ontwikkeling.
  • U zoekt actief naar bijdragen van nationale maar ook van internationale auteurs, met name bijdragen die de bezinning op de huidige theologische en ethische ontwikkelingen ondersteunen. De ontwikkelingen op het gebied van de joodse en christelijke spiritualiteit, op het gebied van pastoraal theologische vernieuwingen (zoals ambtsvragen en gemeentevorming) hebben daarbij een bijzondere aandacht.
  • U stuurt het team van medewerkers aan, ondersteunt hen en weet hen te inspireren, te stimuleren en uit te dagen.
  • U representeert de website naar buiten toe en bent daarmee het boegbeeld van rk-kerkplein.org.

Functie-eisen

  • U heeft kennis van en affiniteit met de ontwikkelingen op het gebied van theologie, ethiek, spiritualiteit en zingeving.
  • U heeft feeling met betrokkenheid bij de katholieke traditie en de ontwikkelingen daarbinnen en ook die tussen de kerken.
  • U bent in staat om relevante schrijvers op de genoemde terreinen te bereiken en bereid te vinden hun bijdragen te leveren aan de website.

Wij bieden een uitdagend werkterrein met betrokken collega’s. Onze voorkeur gaat uit naar een vrijwilliger, maar ook met een zzp-er gaan wij in gesprek. Mocht er noodzaak zijn tot financiële vergoeding, dan is dit bespreekbaar. Wij hopen uiterlijk 1 april 2012 een nieuwe hoofdredacteur te hebben.

Belangstelling?

Belangstellenden worden uitgenodigd hun sollicitatie te richten aan mw. Marleen Wijdeveld, voorzitter van het bestuur (marleen.wijdeveld@hetnet.nl, adres: Schoterweg 156-rood, 2021 HV  Haarlem).

Voor informatie over de functie kan contact opgenomen worden met Gerard Zuidberg, lid van de redactie (gerard.zuidberg@planet.nl, tel: 030-293.3828; mob: 06-1073.1862).

Lezers en lezeressen van rk-kerkplein.org worden uitdrukkelijk uitgenodigd om kandidaten die zij kennen door te geven via contact@rk-kerkplein.org.


Reactie plaatsen

Reglement

  • Alle reacties worden vóór publicatie door de redactie beoordeeld. Wij behouden ons het recht voor reacties te weigeren of in te korten zonder opgaaf van redenen.
  • Een inzending mag maximaal 1000 tekens bevatten en moet goed leesbaar zijn.
  • Lees andere inzendingen zodat u in uw reactie niet in herhaling vervalt maar nieuwe argumenten geeft. De reactie moet inhoudelijk zijn en iets waardevols toevoegen aan het artikel. Dus bijvoorbeeld geen agressief taalgebruik.
Naam  
E-mailadres  
Plaats  
Uw reactie  
Gebruik maximaal 1000 tekens. U hebt nog 1000 tekens tekens.
Captcha  
   

Terug naar "Andere onderwerpen "Kerk zijn"" | Naar boven

Disclaimer
EnglishDeutschFrancaisEspanol