25 maart 2008 - Wereldgebedsdag Vrouwenwijding  
Home > Thema's > Kerk zijn > Ambten > 25 maart 2008 - Wereldgebedsdag Vrouwenwijding
N.N.
1/3/08

25 maart 2008  -  Wereldgebedsdag Vrouwenwijding

Op 25 maart, feest van Maria Boodschap, erkennen veel vrouwen én mannen in de R.-K. Kerk in gebed de noodzaak tot het wijden van vrouwen. De R.-K. Kerk kan niet langer zonder vrouwen, die de helft van de r.-k. wereldbevolking uitmaken.

Sinds 2002 worden vrouwen, contra legem (tegen de kerkelijke wet in), tot diaken en tot priester gewijd in de R.-K. Kerk. Onwettig, maar niet ongeldig, want volgens de geldende ceremonie én in de Apostolische Traditie. De vrouwelijke bisschoppen zijn gewijd door mannelijke bisschoppen die in goede en volledige verstandhouding staan met ‘Rome’. Zij wensen anoniem te blijven tot na hun overlijden of totdat ‘Rome’ de wijding van vrouwen in alle ambten en verantwoordelijkheden heeft goedgekeurd.

De priesterwijding op de Bodensee, 24 juni 2006, van Jane Via, Monika Wyss en Regina Nicolosi, door (v.l.n.r) Dr. Patricia Fresen, Dr. Ida Raming en Dr. Gisela Forster, de drie wijdende vrouwelijke bisschoppen.


Reactie plaatsen

Reglement

  • Alle reacties worden vóór publicatie door de redactie beoordeeld. Wij behouden ons het recht voor reacties te weigeren of in te korten zonder opgaaf van redenen.
  • Een inzending mag maximaal 1000 tekens bevatten en moet goed leesbaar zijn.
  • Lees andere inzendingen zodat u in uw reactie niet in herhaling vervalt maar nieuwe argumenten geeft. De reactie moet inhoudelijk zijn en iets waardevols toevoegen aan het artikel. Dus bijvoorbeeld geen agressief taalgebruik.
Naam  
E-mailadres  
Plaats  
Uw reactie  
Gebruik maximaal 1000 tekens. U hebt nog 1000 tekens tekens.
Captcha  
   

Terug naar "Ambten" | Naar boven

Disclaimer
EnglishDeutschFrancaisEspanol